divendres, 15 d’abril de 2011

SAKE ONIGIRI (Boles d'arrós japoneses)

Ingredients per persona:
125 gr. d'arròs
250 ml. d'aigua
1 rodanxa de salmó fresc (o verat)
Mitja làmina de nori
Oli
Sal

Instruccions:
L'arròs
Renteu l'arròs amb aigua freda fins que l'aigua ja no surti blanquinosa.
Poseu l'arròs i l'aigua en una olla petita. Podeu afegir una culleradeta de sal, si voleu.
Porteu-lo a ebullició, abaixeu el foc a la meitat i coeu-lo uns 4 ó 5 minuts destapat o fins que gairebé hagi consumit tota l'aigua. És recomanable comprovar amb una cullera de fusta que no s'enganxa al fons al menys un parell de vegades.
Aleshores, tapeu l'olla, baixeu el foc al mínim i coeu-lo entre 4 i 5 minuts més.
Quan atureu el foc, deixeu reposar l'arròs tapat entre 5 i 10 minuts.
Finalment, aboqueu l'arròs a un recipient i remeneu-lo una mica amb una pala o forquilla de fusta per a separar-lo una mica.
El salmó
Salem el salmó i el passem per la paella amb un raig d'oli. Quan estigui fet pels dos cantons, el retirarem del foc i li traurem les espines i l'esmicolarem.
Les boles d'arròs
Agafem una tassa i la folrem per dins amb paper film, de manera que sobri paper per fora.
Mulleu-vos les mans amb aigua i esquitxeu el paper film per dins. Espolvoreu-lo una mica de sal.
Ara, amb una pala de fusta, posem una mica d'arròs dins el paper film sense apretar-lo i sense emplenar la tassa fins dalt.
És important tenir les mans mullades per a que l'arròs no se'ns enganxi als dits.
Fiquem el dit índex al mig de l'arròs i fem un forat on posarem els trossets de salmó i cobrim el salmó amb una mica més d'arròs.
Agafem les puntes de paper film i les retorcem per a deixar la bola d'arròs tancada dintre.
És el moment de donar-li forma de triangle a l'onigiri. Per fer-ho, doblegarem la mà sense arribar a posar-la en forma de cassoleta i anirem donant-li forma. Si ho veiem convenient aplanarem la part de davant i darrere aixafant-lo gentilment contra el marbre.
L'alga nori
Hem de tallar una tira de la làmina seguint les línies microperforades i després tallar la tira per la meitat. Les làmines són estàndard o sigui que no ens hem de preocupar excessivament de les mides, però per donar-vos una idea, ens ha de quedar una tira d'uns 3,5cm x 10cm.
L'alga es col·loca tapant la base del triangle per on varem ficar el salmó i ha de quedar com a la fotografia. I ja està


~Alguns consells~
L'alga nori la posarem abans de consumir els onigiri, de manera que si són pel dia següent, no li posarem encara i ho guardarem tot dins la nevera, sense retirar el paper film per a que no es ressequi l'arròs.
L'onigiri es pot menjar fred, però si el poses al microones un minutet estarà com acabat de fer.

PURÉ DE PORRO I PATATA

Ingredients per persona:
1 porro
1 patata mitjana
375 ml. d'aigua
1 cullerada de postre de margarina
1 cullerot i 1/2 de brou de verdura
1 cullereta de sal
Opcional: 1/8 de pastilla de brou de pollastre, un brot de coliflor, un trosset de ceba i un polsim de pebre molta

Instruccions:
Posem l'aigua a bullir a una olla.
Tallem el porro en rodanxes, pelem les patates i les tallem en trossos d'uns 2 cm.
Quan bulli l'aigua, hi tirem una culleradeta de sal (i una mica de pastilla de brou, si volem) i les verdures.
Als 10 minuts, comprovem que la patata es pot travessar fàcilment amb un ganivet i aturem el foc.
Agafem un cullerot i mig del brou de l'olla i els posem al got de triturar (en podem reservar una mica més a part per si finalment volem que quedi més clar el puré).
Escolem les verdures i les tirem al got de triturar.
Afegim la margarina i triturem fins que quedi un puré fi.
El servim a un plat i, si volem, li tirem una mica de pebre molta per sobre.
Fàcil i boníssim!

LinkWithin (sugerir)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...