dimecres, 5 d’agost de 2009

ESBERGÍNIES VÍDUES

Ingredients:
2 ó 3 esbergínies per persona (són allargades i estretes i les vénen la primera quinzena d'agost)
All
Julivert
Oli
Sal

Instruccions:
Li tallem les dues puntes a les esbernínies i els fem dos talls horitzontals en creu des de la part més ampla fins on era el caputxó pero sense acabar de tallar-la.
Escalfem bastant d'oli a una cassola gran (potser necessitarem dues cassoles), salem les esbergínies, les hi posem i les tapem.
Anem donant-li la volta a les esbergínies de tant en tant per a que es facin igual per tot i quan veiem que estan toves i que falta poca estona per treure-les, trinxem una o dues dents d'all i una mica de julivert i li ho tirem a les esbergínies
Abans que l'all es dori, les retirem del foc i les servim.

FAVETES AMB PERNIL

Ingredients:
Entre 800 gr i 1 kg de faves per persona
All
Julivert
Pernil a dauets
Oli
Sal

Instruccions:
Un cop hem tret les faves de les veines, trinxem una o dues dents d'all i una mica de julivert. Escalfem una mica d'oli a una paella i hi tirem el pernil, les favetes, l'all, el julivert i una mica de sal.
Quan veiem que les faves ja estan d'un color més clar i toves, les retirem del foc i les servim.
Aquesta recepta també es pot sense pernil.

SALMÓ AMB PASTA

Ingredients:
70 grams de pasta per persona (preferiblement espirals)
Aigua
Sal
Una rodanxa de salmó (per persona)
All
Oli
Vinagre de mòdena
Orenga
Romaní
Albahaca
Julivert
Mostassa

Instruccions:
Posem aigua al foc i quan arrenqui a bullir, hi tirem la pasta i la farem bullir entre 10 i 15 minuts segons ens agradi més al dente o menys sencera.

Escalfem oli a una paella i hi fregim el salmó ja salat fins que quedi d'un color rosat clar.

A un morter trinxarem un all i una mica de julivert, i els barrejarem amb un polsim d'orenga, de romaní i d'albahaca, una mica d'oli i sal, vinagre de mòdena i mostassa. (Si no tenim alguna de les herbes o la mostassa, podem fer la salsa igualment.)
Servirem una rodanxa de salmó i una mica de pasta a cada plat i ho amanirem tot amb la salsa d'herbes. Llest per menjar!

SOFREGIT PER PASTA

Ingredients:
Carbassó
Esbergínia
Ceba
Pebrot verd
Oli
Sal

Instruccions:
Tallem unes rodanxes de carbassó i d'esbergínia a dauets i els salem.
Tirem una mica d'oli a una paella, una mica de ceba ratllada i el carbassó i l'esbergínia a daus i els sofregim. Quan tot tingui un color dauradet, ho retirarem del foc.
Ja està llest per tirar-ho per sobre de la pasta que haguem bullit per l'ocasió. Només caldrà barrejar-ho amb uns cuberts de fusta i llestos!

LinkWithin (sugerir)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...