Ingredients:
3 ó 4 albergínies per persona (són allargades i estretes (millor si són curtes) i les vénen entre l'última setmana de juliol i la primera quinzena de setembre (depenent de la calor, a finals d'agost ja no n'hi ha).
All
Julivert
Oli
Sal
Instruccions:
Li tallem el caputxó verd a les albernínies i els fem dos talls horitzontals en creu des de la part més ampla fins on era el caputxó pero sense acabar de tallar-la.
Escalfem bastant d'oli a una cassola gran (si són llargues, potser necessitarem dues cassoles), salem les albergínies, les hi posem i les tapem.
Anem donant-li la volta a les albergínies de tant en tant per a que es facin igual per tot i quan veiem que estan toves (normalment triguen entre 25 i 35 minuts) trinxem tres o quatre dents d'all i una mica de julivert i li ho tirem a les albergínies. Les tapem per tal que l'all es potxi també (pot trigar entre 5 i 10 minuts) i abans que l'all es dori, les retirem del foc i les servim amb l'oli de la cassola. Si us agrada sucar pa, gaudireu molt!
dimecres, 5 d’agost del 2009
FAVETES AMB PERNIL
Ingredients:
Entre 800 gr i 1 kg de faves per persona
All
Julivert
Pernil a dauets
Oli
Sal
Instruccions:
Un cop hem tret les faves de les veines, trinxem una o dues dents d'all i una mica de julivert. Escalfem una mica d'oli a una paella i hi tirem el pernil, les favetes, l'all, el julivert i una mica de sal.
Quan veiem que les faves ja estan d'un color més clar i toves, les retirem del foc i les servim.
Aquesta recepta també es pot sense pernil.
Julivert
Pernil a dauets
Oli
Sal
Instruccions:
Un cop hem tret les faves de les veines, trinxem una o dues dents d'all i una mica de julivert. Escalfem una mica d'oli a una paella i hi tirem el pernil, les favetes, l'all, el julivert i una mica de sal.
Quan veiem que les faves ja estan d'un color més clar i toves, les retirem del foc i les servim.
Aquesta recepta també es pot sense pernil.
SALMÓ AMB PASTA
Ingredients:
70 grams de pasta per persona (preferiblement espirals)
70 grams de pasta per persona (preferiblement espirals)
Aigua
Sal
Una rodanxa de salmó (per persona)
All
Oli
Vinagre de mòdena
Orenga
Romaní
Albahaca
Julivert
A un morter trinxarem un all i una mica de julivert, i els barrejarem amb un polsim d'orenga, de romaní i d'albahaca, una mica d'oli i sal, vinagre de mòdena i mostassa. (Si no tenim alguna de les herbes o la mostassa, podem fer la salsa igualment.)
Servirem una rodanxa de salmó i una mica de pasta a cada plat i ho amanirem tot amb la salsa d'herbes. Llest per menjar!
All
Oli
Vinagre de mòdena
Orenga
Romaní
Albahaca
Julivert
Mostassa
Instruccions:
Posem aigua al foc i quan arrenqui a bullir, hi tirem la pasta i la farem bullir entre 10 i 15 minuts segons ens agradi més al dente o menys sencera.
Escalfem oli a una paella i hi fregim el salmó ja salat fins que quedi d'un color rosat clar.Posem aigua al foc i quan arrenqui a bullir, hi tirem la pasta i la farem bullir entre 10 i 15 minuts segons ens agradi més al dente o menys sencera.
A un morter trinxarem un all i una mica de julivert, i els barrejarem amb un polsim d'orenga, de romaní i d'albahaca, una mica d'oli i sal, vinagre de mòdena i mostassa. (Si no tenim alguna de les herbes o la mostassa, podem fer la salsa igualment.)
Servirem una rodanxa de salmó i una mica de pasta a cada plat i ho amanirem tot amb la salsa d'herbes. Llest per menjar!
SOFREGIT PER PASTA
Ingredients:
Carbassó
Esbergínia
Ceba
Pebrot verd
Oli
Sal
Instruccions:
Tallem unes rodanxes de carbassó i d'esbergínia a dauets i els salem.
Tirem una mica d'oli a una paella, una mica de ceba ratllada i el carbassó i l'esbergínia a daus i els sofregim. Quan tot tingui un color dauradet, ho retirarem del foc.
Ja està llest per tirar-ho per sobre de la pasta que haguem bullit per l'ocasió. Només caldrà barrejar-ho amb uns cuberts de fusta i llestos!
Carbassó
Esbergínia
Ceba
Pebrot verd
Oli
Sal
Instruccions:
Tallem unes rodanxes de carbassó i d'esbergínia a dauets i els salem.
Tirem una mica d'oli a una paella, una mica de ceba ratllada i el carbassó i l'esbergínia a daus i els sofregim. Quan tot tingui un color dauradet, ho retirarem del foc.
Ja està llest per tirar-ho per sobre de la pasta que haguem bullit per l'ocasió. Només caldrà barrejar-ho amb uns cuberts de fusta i llestos!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)