Aquesta és una rapidíssima recepta que ens pot solucionar un compromís d'última hora. La recepta me la va donar la meva cosina Nuri, una boníssima cuinera, i quan em va explicar el procediment no em podia creure que un pastís tan bo estés fet en menys de mitja hora.
Com que no cal forn, és bastant apta per a nens, tot i que heu de vigilar de no utilitzar un motlle o safata metàl·lica i treure'l del forn amb guants de cuina per no cremar-vos.
Ingredients:
100 gr mantega
80 gr farina
125 g sucre
3 culleres soperes de llet
3 ous
1 cullereta de llevat
125 gr xocolata per fondre
2 culleretes de licor ( preferiblement cointreau )
Anous ( opcional )
Instruccions:
1. Talleu la xocolata a trossets d’un centímetre aproximadament i remeneu amb el licor i la mantega dins un bol apte per microones.
2. fiqueu-lo 30 segons al forn microones i remeneu-lo amb una cullera de fusta. Treieu-lo i, si la xocolata encara no s’ha desfet, escalfeu-lo 30 segons més i torneu a remenar-ho.
3. En un bol diferent, bateu bé els ous amb el sucre i, quan estigui blanquinós, tireu-hi la llet, la farina i el llevat.
( Si voleu un pastís més esponjós, separeu les clares i els robéis i munteu les clares a punt de neu amb la meitat del sucre. Bateu per separat els rovells amb l'altra meitat del sucre fins a blanquejar-les i alesmores ho barregeu tot .)
4. Bateu-lo tot bé, millor amb una varilla elèctrica, i tireu-hi la xocolata desfeta.
5. Remeneu la barreja amb una cullera de fusta fins que estigui uniformement barrejat.
6. Si ho desitgeu, ara és el moment d’afegir-hi les anous a la barreja.
7. Tireu la barreja en un motlle o safata de vidre forrat de paper pel forn o en un de silicona.
8. Fiqueu-lo al microones durant 6 minuts a maxima potència i después deixeu el pastís dintre del forn, sense obrir-ne la porta durant 5 minuts més.
9. Desmotlleu-lo i deixeu-lo enfredar.
Nota: Si ho desitgeu, també podeu fer aquest pastís al forn tradicional, a 180ºC durant 25 minuts (recordeu pre-escalfar el forn).
***** = està molt bo!!
ResponEliminaI si es decora amb cobertura de xocolata o de llimona o del que es vulgui ja és deliciós! :P~~
Em sona molt i molt aquesta recepta. .... mmmm :p
ResponElimina