dissabte, 4 de desembre de 2010

CRÊPES DOLCES

Ingredients per 4 crêpes (1 - 2 persones):

Per la base:
1 ou
62,5 gr farina
45 g sucre morè o 30 gr de sucre blanc
1 pessic de sal
125 ml de llet

Per untar la paella
:
4 culleradetes de mantega o margarina.

Pel farcit:

sucre morè o blanc al gust
ó 1 cullerada de postre de melmelada per crêpe
ó bé 2 cullerades de postre de nutella per crêpe

Instruccions:

1. Barregeu en un bol els ous, la farina, la sal, la llet i el sucre.
2. Unteu bé una paella plana o crepera amb la mantega i escalfeu-la bé.
3. Tireu-hi 2 cullerades de la barreja al centre i moveu la paella per a que es reparteixi bé pertot.
4. Amb una cullera de fusta, aixequeu delicadament un extrem per veure si està prou feta com per a que no es trenqui quan li doneu la volta.
5. Ajudant-vos de 2 culleres de fusta, doneu-li la volta a la crêpe.
6. Tireu-hi una micona de sucre al centre i el farcit que desitgeu (aquí només us proposo 2 suggeriments, però podeu provar amb un trosset pernil dolç i una tireta de formatge o el que més us agradi.
7. Doblegueu la crêpe per la meitat i després un altre cop per formar la clàssica forma de ventall o "triangle".
8. Afegiu-hi un pessic de sucre per sobre, espereu uns breus segons i poseu-la al plat.
9. Torneu a untar la paella amb mantega o margarina abans de cuinar cada crêpe.
Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin (sugerir)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...